Ένας ιδιαίτερος αγρότης… ο Θόδωρος, της Ιουλίας Χατζηγιαννίδου


της Ιουλίας Χατζηγιαννίδου
Γεωπόνου Τ.Ε. Μηχανικής & Βιοσυστημάτων

Στο παρακάτω βίντεο θα γνωρίσουμε έναν χειριστή γεωργικών μηχανημάτων από την περιοχή της Άρτας με μια μόνο διαφορά την οποία κανείς δεν μπορεί να καταλάβει βλέποντας τον.
Είναι ο Θόδωρος Νούλης από τους Κωστακιούς ‘Αρτας και από αγροτική οικογένεια δεύτερης γενιάς. 
Ο Θόδωρος για πολλούς από μας γεννήθηκε με μια ιδιαιτερότητα ότι είναι κωφάλαλος. 
Αυτό δεν τον σταμάτησε ποτέ στο να μην ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα αντιθέτως τον ωθεί όλο και πιο πολύ. Άνετα θα μπορούσε να κάτσει σπίτι και να ασχοληθεί με κάτι άλλο πολύ πιο εύκολο ή να επαναπαυτεί στο ‘’ πρόβλημά ‘’ του και να μην κάνει τίποτα .

Ο Θόδωρος από μικρός άρχισε να ανεβαίνει στο τρακτέρ είτε με τον πατέρα του είτε με τον αδερφό του και τους ακολουθούσε σε όλα τους τα βήματα. 
Με την σειρά του έμαθε να χειρίζεται τα γεωργικά μηχανήματα και κατόπιν άρχισε να ασχολείται με όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες. 
Δίπλα στην οικογένεια του και με το πάθος που έχει έμαθε όχι μόνο να πηγαίνει στα χωράφια αλλά και να ασχολείται με τις τεχνικές – μηχανολογικές εργασίες των μηχανημάτων που έχουν στην διάθεση τους. 
Ο κάθε ένας από μας θα μπορούσε να σκεφτεί και να αναρωτηθεί πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι όλο αυτό αλλά και αν είναι επικίνδυνο. 

Τα άτομα με την συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα έχουν αυξημένο βαθμό αντίληψης αλλά και της αίσθησης. 
Ο Θόδωρος έχει μάθει να μεταφέρει τους ήχους μέσα από την αίσθηση των ποδιών και των χεριών. Η όραση και η αντίληψη είναι τα άλλα δυο εργαλεία τα οποία είναι ανεπτυγμένα και σε συνδυασμό με τα παραπάνω δίνουν το αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται στο βίντεο. 
Προσωπικά μπορώ να πω ότι δεν συγκρίνεται η ζωντανή εικόνα με την εικονική η οποία μας βοηθά να γνωρίζουμε τα συγκεκριμένα άτομα.





Ο Θόδωρος πλέον μπορεί και χειρίζεται άνετα κομπίνες αλλά και φορτηγό. Τα μηχανήματα του δεν τα αγαπάει από το χρώμα αλλά από τον χειρισμό τους. Ασχολείται , περιποιείται και λύνει μηχανές. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι αλλά μάλλον έχουμε να ζηλέψουμε εμείς πολλά. Έχει μάθει να αξιοποιεί τον χρόνο του με το πάθος για την δουλειά χωρίς να αναλώνεται σε ανούσιες συζητήσεις περί χρωμάτων για τα τρακτέρ. Δεν θα μαλώσει απλά θα εκφράσει την άποψη του.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αδερφού του ο οποίος είναι πάντα δίπλα του σίγουρα υπάρχουν πολλά τέτοια παιδιά απλά εμείς δεν τα βλέπουμε.
Στα 8 χρόνια της σταδιοδρομίας μου στον αγροτικό χώρο και στον χώρο των μηχανημάτων χαίρομαι που γνώρισα ένα τέτοιο παιδί στο οποίο του μαθαίνουν τις τεχνικές που αφορούν τις καλλιέργειες χρησιμοποιώντας την νοηματική αυτός όμως με την σειρά του μας διδάσκει για την αγάπη που έχει για την ζωή και για την δουλειά του. Όλοι μας έχουμε τις δυνατότητες να προχωράμε δύσκολα ή εύκολα, αργά ή γρήγορα το αποτέλεσμα όμως είναι ένα ποτέ να μην αφήνουμε αυτό το πάθος το οποίο μας κάνει να ζούμε!!!

Προσωπικά με συγκινεί πάντα όταν τον βλέπω.

ΠΗΓΗ
http://agrotes.eu/