Έκκληση για την σωτηρία του ακρωτηριασμένου αλόγου που κείτεται αβοήθητο στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων


Χωρίς περίθαλψη, σε άθλια κατάσταση, ακρωτηριασμένο και υποσιτισμένο παραμένει το αλογάκι το οποίο εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται σ’ ένα περιφραγμένο χώρο στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού στα Γιάννενα.

Το ζώο δεν μπορεί να περπατήσει.

Την ύπαρξη του πληροφορήθηκε μόλις χθες η Φιλοζωική Ένωση Ιωαννίνων. Η Όλγα Νούτσου μέλος του συλλόγου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι κάτοικος της περιοχής ανώνυμα επικοινώνησε μαζί της λέγοντας ότι το ζώο είναι εκεί μια εβδομάδα και βρίσκεται σ’ έναν χώρο όπου διέμεναν Ρομά, οι οποίοι έχουν φύγει από την περιοχή εδώ και αρκετό καιρό.

Κείτεται αβοήθητο εδώ και μια εβδομάδα περίπου.

Κάποιοι κάτοικοι βάζουν στο αλογάκι τροφή και νερό αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το ζώο σηκώνεται αλλά δεν μπορεί να περπατήσει και αυτό θέτει την υγεία του σε μεγάλο κίνδυνο, αφού κινδυνεύει από κολικό εξαιτίας της ακινησίας και των προβλημάτων που αυτή προκαλεί στα έντερα του.

Η κα Νούτσου χθες με το που πληροφορήθηκε την ύπαρξη του αμέσως επικοινώνησε με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ζητώντας βοήθεια. Όμως μια υπάλληλος της είπε ότι δεν είναι αρμόδιοι γιατί το ζώο είναι ανεπιτήρητο.

Στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού όπου διέμενα Ρομά οι οποίοι έχουν φύγει εδώ και αρκετές μέρες.

Η κα Νούτσου εισέπραξε και την αδιαφορία του Δήμου Ιωαννιτών - αν και η περιοχή διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ζίτσας - αφού αν προσπάθησε να βρει βοήθεια για το αλογάκι ο υπάλληλος στον οποίο απευθύνθηκε δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το θέμα.

Τελικά σήμερα πήγε η ίδια επί τόπου κάλεσε την Αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και διαπίστωσε από κοντά το δράμα του αλόγου, το πίσω πόδι του οποίου είναι κομμένο από το γόνατο και κάτω. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Φιλοζωική Ένωση Ιωαννίνων, κανείς κτηνίατρος από εκείνους με τους οποίους επικοινώνησε η κα Νούτσου δεν ανταποκρίθηκε.

Το κομμένο πίσω δεξί πόδι του.

Η τροφή και νερό δεν είναι αρκετή για να συνεφέρει αυτό το πλάσμα που υποφέρει εδώ και πολύ καιρό. Χρειάζεται ειδική περίθαλψη καθώς αν δεν βρεθεί εκείνος που θα αναλάβει την φροντίδα του – καθώς ένα τρίποδο άλογο δεν μπορεί να περπατήσει – το μαρτύριο του θα τελειώσει με ευθανασία.

http://www.zoosos.gr/


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η αξιεπαινη προσπαθεια της κυριας Νουτσου επεσε πανω σε ρουσφετοβαλμενους τεμπελχαναδες που παντα ειναι αρμοδιως αναρμοδιοι............κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή