Ιωάννινα: Αγροτική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης Επεισόδιο με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου [phpto+video]


Δυναμική αγροτική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου...

Συμμετείχαν, ο Αγροτικός Σύλλογο Ζίτσας, ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας και οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού.

Ως τόπος προσυγκέντρωσης είχε οριστεί η Φανερωμένη και ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να κατευθύνονται στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έξω απο το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την πορεία υποδέχθηκαν εργαζόμενοι από εργατικά σωματεία, φοιτητές και σπουδαστές του ΜΑΣ, αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΕΒΕ και γυναίκες από το σύλλογο γυναικών της ΟΓΕ.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο ,ύψωσαν πανό στην είσοδο της Περιφέρειας ενώ κάποια απο τα αγροτικά οχήματα ανέβηκαν στα σκαλιά της εισόδου του κτηρίου .


Οταν αντιπροσωπεία από τους Αγροτικούς Συλλόγους επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για να επιδώσουν τα αιτήματα τους ,ζητώντας του παράλληλα να κατεβάσει την σημαία της Ε.Ε ,τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον Περιφερειάρχη να εξαπολύει ύβρεις ,όπως τουλάχιστον επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ :



"Αντιπροσωπεία από τους Αγροτικούς Συλλόγους επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για να επιδώσουν τα αιτήματα τους ο οποίος τους υποδέχθηκε με ύβρεις και προπηλακισμούς. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά γνήσιος υποστηριχτής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με τη νέα ΚΑΠ οδηγεί σε αφανισμό τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική σε βάρος όλου του λαού"

Με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο έληξε έγκαιρα χωρίς να υπάρξουν άλλες προεκτάσεις.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια