Προορισμός Τέμπη: «Διάλογος μόνο με τρακτέρ στα μπλόκα »


Αποφασίστηκε σήμερα στον Πλατύκαμπο - Στη Νίκαια το άλλο μπλόκο

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ο αγροτικός κόσμος εκφράζει πλέον την οργή του και τα τρακτέρ βγαίνουν στα μπλόκα, με τη συντονιστική επιτροπή αγροτών Ν. Λάρισας να πραγματοποιεί σήμερα ευρεία σύσκεψη, παρουσία παραγωγών, ανακοινώνοντας ότι την ερχόμενηΤετάρτη, 20 Ιανουαρίου, και στις 12 το μεσημέρι, τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους και ξεκινούν την πορεία τους προς τα Τέμπη.






Τουλάχιστον 400 τρακτέρ θα βρεθούν στο κομβικότερο σημείο, όπως χαρακτηρίζουν τα Τέμπη οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής, σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά μόνο με τα μπλόκα ενεργά πλέον, αφού τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών δεν εισάκουσα τις εκκλήσεις τους για τα δεδομένα που έρχονται στο προσκήνιο για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.





«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για να συζητήσουμε όμως από μηδενική βάση»ανέφεραν χαρακτηριστικά τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλήνη Πλατυκάμπου Λάρισας.





Την ίδια στιγμή, οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας ενισχύουν σε καθημερινή βάση την παρουσία των αγροτικών μηχανημάτων στις πλατείες των χωριών της Λάρισας, όπως έγινε σήμερα και στη Νίκαια, και μετρούν δυνάμεις, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19:00 πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πλάνα για το σχηματισμό μπλόκο στη Νίκαια με εκατοντάδες τρακτέρ απ όλη την κεντρική Ελλάδα.





Άξιο απορίας είναι βέβαια αν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, θα έρθει στη Λάρισα, φέροντας... ικανοποιήσεις αιτημάτων για τους παραγωγούς, καθώς θα βρεθεί στη θεσσαλική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, για ενημέρωση όσον αφορά του συνεταιρισμούς αγροτών και τις ομάδες παραγωγών, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια