Μετά τα επεισόδια στην Κομοτηνή, οι αγρότες στήνουν μπλόκο στον Υπουργό που επιστρέφει Αθήνα...


Είναι περισσότερα από 20 πλέον τα σημεία στα οποία οι αγρότες...
έχουν παρατάξει τρακτέρ, έστησαν μπλόκα και είναι θέμα χρόνου να κόψουν το δρόμο. Ήδη οι αγρότες στα Νέα Κερδύλλια των Σερρών απέκλεισαν την Εγνατία, όμως η Κομοτηνή έγινε το επίκεντρο σοβαρών επεισοδίων που κατά πολλούς έδειξαν και τις προθέσεις τους έναντι της κυβερνητικής πολιτικής.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον 12 ώρες μέχρι να λύσουν την πολιορκία του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας οι αγρότες στην Κομοτηνή και να επιτρέψουν την έξοδο στον Βαγγέλη Αποστόλου που μετέβη στην Αλεξανδρούπολη για να διανυκτερεύσει και από 'κει θα πάρει τον δρόμο για την Αθήνα ακυρώνοντας τις επισκέψεις τους σε άλλες πόλεις και τις επαφές του με τον αγροτικό κόσμο.
Τα επεισόδια διήρκεσαν ώρες, από το πρωί μέχρι που έπεσε η νύχτα... Οι αγρότες πετώντας καπνογόνα και αντικείμενα ουσιαστικά απέκλεισαν το κτίριο απαγορεύοντας την έξοδο στον υπουργό, παρά τις προσπάθειες για διάλογο.

Αργά τη νύχτα ο Βαγγέλης Αποστόλου κατάφερε να βγει από το κτίριο και να φύγει. Οι αγρότες με τα τρακτέρ κινήθηκαν σε κομβικά σημεία όπως στους Κήπους και σε όλα τα νευραλγικά σταυροδρόμια κάνοντας όσο περισσότερο αισθητή την παρουσία τους και την αντίδρασή τους στα προτεινόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό τους.

Σήμερα αναμένεται και έξοδος των τρακτέρ στον κόμβο Νίκαιας υπό τον συντονισμό των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Σε κατάληψη της Εγνατίας οδού στο κόμβο των Κερδυλλίων προχώρησαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 700 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων Γιάννης Παναγής ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, καλώντας τους πολίτες «να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών, ώστε να γίνουν τα μπλόκα των Ελλήνων πολιτών», ενώ ο συνδικαλιστής από το Παγγαίο Καβάλας Τρύφωνας Αράπογλου ανέφερε ότι αύριο σχεδιάζεται αποκλεισμός του οδοστρώματος και στις δύο κατευθύνσεις.
Σε συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς προχωρούν και οι αγρότες του Νομού Δράμας στο μπλόκο Κοκκινογείων, με τον κ. Χρήστο Γκόντια, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ νέου κατάρτιση του με τη συμβολή των αγροτών. Στο τελωνείο του Προμαχώνα, το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που αριθμεί περισσότερα από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, προχωρά σε συμβολικούς αποκλεισμούς. Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή παρέμεινε η Λεωφόρος Νίκης στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, όπου από νωρίς έχουν δεμένα και τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο οι αλιείς. Οι αγρότες καικτηνοτρόφοι με τα 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στα διόδια Μαλγάρων.

Επίσης, σε αποκλεισμούς προχωρούν στο κόμβο Νισελίου στην Αλεξάνδρεια, στον κόμβο Μακροχωρίου και στην Χαλκηδόνα, ενώ την Παρασκευή οι αγρότες προτίθενται να κλείσουν το δρόμο στο μπλόκο της Κουλούρας, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων ανέφερε ότι αύριο αναμένεται αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια