Ποιες είναι οι ιδανικές ημέρες ψαρέματος- Ιανουάριος 2016


Ας ρίξουμε και μια ματιά για το πώς θα «κυλίσει» (από αστροφυσικής τουλάχιστον πλευράς) ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς. 
Αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι, την Κυριακή 24 Ιαν 16, εκτός του ότι προβλέπεται να είναι μια “καλή” ημέρα για ψάρεμα, θα έχει και μια 100% πανσέληνο… 
Ελπίζουμε, εάν ο καιρός το επιτρέψει, να ισχύσει και στην πράξη, η ιδανική αυτή ημέρα!

Αναρωτιέστε  “εάν υπάρχουν ιδανικές ημέρες και ώρες ψαρέματος;” 
Η απάντησή μας είναι…ΝΑΙ! 

Εάν τώρα το επόμενο ερώτημα ήταν για το “ποιες είναι αυτές;” 
Τότε ακριβής απάντηση δεν υπάρχει! Και δεν υπάρχει, διότι όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, είναι γνωστόν ότι ο υδροβιότοπος δεν έχει ακριβές ωράριο! 
Μπορούμε όμως να προσδιορίσουμε με βάση την θέση της  Σελήνης και των παλιρροιακών φαινομένων τις μετακινήσεις των ψαριών έτσι ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο ψάρεμά μας. 
Γιατί συμβαίνει αυτό;… 
Διότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, δίνει τη δυνατότητα στα ψάρια να μετακινηθούν σε βοσκοτόπια που πριν δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, η δε κάθοδος της στάθμης, τα υποχρεώνει να μετακινηθούν για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, σε βαθύτερα ή πιο ασφαλή νερά. 
Τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω είναι για την καλύτερη αξιολόγηση του φαινομένου όσο αφορά την ημέρα. 
Όσον αφορά την ακριβή ώρα, χρησιμοποιείστε τον επίσημο πίνακα της Tide-forecast ανάλογα με την περιοχή που σας δίνουμε παρακάτω! Συνδυάστε την Ιδανικότερη ημέρα με την ιδανικότερη ώρα και… 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια