ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η φωτογραφία μιας… πατάτας πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο ευρώ


Μία από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που έχουν πωληθεί ποτέ

Ένας πολύ γνωστός για τα πορτραίτα του φωτογράφος στο Λος Άντζελες κατάφερε να εισπράξει για την φωτογραφία μιας… πατάτας το απίστευτο ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ

Σε πολλά πράγματα (και ιδίως στις εικαστικές τέχνες και μάλιστα τις πιο μοντέρνες) ισχύει το «είσαι ότι δηλώσεις». Ή μάλλον, το ακόμα πιο ωραίο: «πληρώνεσαι για ότι δηλώσεις». Κάτι τέτοιο προφανώς ισχύει και για τον φωτογράφο Kevin Abosch ο οποίος πληρώθηκε για μία φωτογραφία μιας πατάτας το εξωφρενικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, επειδή έχει δηλώσει (και είναι σε ένα βαθμό) ο φωτογράφος των celebrities της Silicon Valley.

Τα πορτραίτα του (των ανθρώπων βεβαίως) είναι περιζήτητα στους χώρους που κινείται, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν από 250 έως 500 χιλιάδες δολλάρια για να φωτογραφηθούν στο κλασικό μαύρο φόντο που είναι το σήμα κατατεθέν του.

Εκτός από πορτραίτα πάντως είναι και καλλιτέχνης, και στα πλαίσια αυτά έβγαλε και την φωτογραφία «Potato #345» η οποία έπιασε την προαναφερθείσα τιμή από έναν πλούσιο της περιοχής. Όπως μαθαίνουμε στον Kevin αρέσει να φωτογραφίζει πατάτες, γιατί όπως και οι άνθρωποι είναι όλοι διαφορετικοί αλλά και άμεσα αναγνωρίσιμοι, παρά το γεγονός ότι ανήκουν στο ίδιο είδος.

Η πώληση έγινε όταν ένας πλούσιος συλλέκτης την είδε τυπωμένη σε διάσταση 1,62×1,62 μέτρα στο στούντιο του φωτογράφου στο Παρίσι, και θέλησε αμέσως να την εντάξει στην συλλογή του. Η τιμή ήταν αδιαπραγμάτευτη: ένα εκατομμύριο ευρώ ακατέβατα, κάνοντας το Abosch τον πιο πλούσιο φωτογράφο από την πώληση μίας φωτογραφίας μέχρι στιγμής. Τώρα αν πολλοί από εσάς την βρίσκετε… «πατάτα», περί ορέξεως και τέχνης (και προφανώς χρημάτων προς ξόδεμα) ουδείς λόγος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια